Eind scholenkwestie Rummerinkhof nog niet in zicht

HAREN - - Bewoners van de wijk Harener Holt zien de plannen voor de verhuizing van de Brinkschool naar de Rummerinkhof niet zitten. Dit schrijven zij in een brief die zij in de wijk hebben verspreid.

Het grootste struikelblok is dat in het huidige gezamenlijke plan van de Brinkschool en de Peter Petersenschool, het fietspad van Harener Holt richting Rummerinkhof, station en Oosterhaar zal verdwijnen en de ontsluitingsroute naar de parkeerplaatsen bij de herhuisvesting van de Brinkschool en Peter Petersenschool via de wijk zal lopen.

Op 10 november organiseren buurtbewoners daarom een ontmoeting om te praten over een alternatief. Ook hebben zij een petitie opgesteld waarin aandacht wordt gevraagd voor de verkeersveiligheid.

Maandag 12 november komt de gemeenteraad samen om te spreken over de huisvestingsplannen. Of er dan daadwerkelijk een einde komt aan de scholenkwestie lijkt niet haalbaar nu B en W heeft voorgesteld geen besluit te nemen over de verhuizing van de Brinkschool wegens teveel tegengestelde belangen. Dit zou betekenen dat de gemeenteraad van de nieuwe gemeente Groningen zich moet gaan buigen over dit dossier.