Maak kennis met Walking Football

GRONINGEN - - Voetbalvereniging Amicitia VMC begint vanaf 6 november met wekelijkse trainingen/wedstrijdjes walking football voor 60-plussers op sportpark Coendersborg in Helpman. Walking football is voetbalvorm waarbij in wandeltempo op een kwart veld gespeeld wordt.

Er mag dus tijdens het spel niet wordt gerend. Er mogen ook geen slidings gemaakt worden en de bal mag niet boven heuphoogte komen. Er zal een eigen team worden gevormd van 60-plussers en wekelijks wordt een gastteam uitgenodigd. De trainingen/wedstrijden zijn steeds op dinsdagen vanaf 10.30 uur (aanwezig vanaf 10.00).

Er is een sponsor bereid gevonden om dit initiatief moreel en financieel te ondersteunen: Watersportbedrijf Teuntje de Slak (zeer toepasselijk voor Walking Football), gevestigd aan het Hoornse meer in Haren. Eigenaar is Jeen Wobbes. Zie voor meer info: www.teuntjedeslak.nl.

Walking Football wordt gecoördineerd door Luuk Mur (l.mur@outlook.com) en Wim van Sichem (w.vansichem@ziggo.nl). Voor meer informatie kun je bij hen terecht. Belangstellenden kunnen altijd eerst een balletje meespelen en zien of het wat voor hen is.