Een ingezonden brief

HAREN - De redactie ontving een ingezonden brief van R. de Vries uit Haren. De Vries maakt zich zorgen over de verkeerssnelheid in Haren.

Nu de Emmalaan wordt aangepakt valt mij juist des te meer op hoe hard er in de straten van Haren wordt gereden, dat terwijl het gehele dorp afgaande op de ter plaatse aanwezige bebording een 30 km-zone is. Ik kan me goed voorstellen dat er wat stress ontstaat bij een bezorger die er op het laatste moment achter komt dat de Emmalaan onbereikbaar is. Echter lijkt me dat geen reden om vervolgens met hoge snelheid door de achtergelegen woonwijk, met school, te crossen. In deze maar ook vergelijkbare woonwijken spelen kinderen, lopen huisdieren en mensen op straat en is veel verkeer per fiets, dan is 30 echt snel genoeg.

Soms is snel rijden natuurlijk gewoon leuk maar zoek dan wel de juiste plek, vandaag kwam ik op de Spinozalaan een racende held tegen in een Mini. Dan denk ik zou deze meneer nou echt niet beseffen dat dit een gewone woonwijk is, en zou hij nog steeds zo´n held zijn als er wel een keer iets gebeurt. Laten we rekening houden met elkaar zodat kinderen, dieren en volwassenen zich veilig in hun eigen wijken kunnen bewegen. Voor hard rijden is ook een tijd en een plaats maar nooit binnen de dertig kilometer zone van de bebouwde kom.