Kickstarterproject uit de Biotoop van Haren

HAREN - Een luxe lounge-set om eindeloos mee te variëren. Gemaakt van duurzame en hoogwaardige materialen: het Soflex-concept biedt het allemaal. Na twee jaar testen in creatieve broedplaats ‘De Biotoop’ is Soflex klaar voor de markt. ‘In de tuin, op het terras, maar ook in kantoor of op het festivalterrein: Soflex voelt zich overal thuis’, vertelt bedenker en meubelmaker Melvin Rood van Doorrood Design.

Het Soflex-idee ontstond twee jaar geleden. Rood: ‘We zochten een concept dat comfort biedt, maar ook duurzaam en flexibel is. Kortom, een loungeset die je wél makkelijk kunt verplaatsen en opbergen; waarmee je kunt spelen en variëren. We kwamen uit bij een concept dat uit losse elementen bestaat. Hierdoor kun je allerlei leuke tafelvormen en hoekbankopstellingen maken. Een loungeset die zich aanpast aan iedere smaak, elke omgeving en die blijft verrassen.’

Dutch Design uit Haren

Het design van Soflex is geënt op de stoere Euro-transportpallets. De Soflex 'pallets' zijn gemaakt van talloze op elkaar gestapelde laagjes berkenhout, de leuningen van handgemaakt RVS en de kussens van kleur- en slijtvaste stof die tegen een regenbuitje kan. Een biologisch afbreekbare coating beschermt het hout. In de afgelopen twee jaar werd Soflex uitgebreid getest. Zelfs op het dak van het Biotoop-complex werd Soflex enkele maanden aan de elementen blootgesteld.

De loungeset die je ook kunt leasen

Door z’n duurzame uitvoering, het karaktervolle design en z’n flexibiliteit voelt Soflex zich overal thuis. Binnen én buiten; op kantoor, het terras of in de festivalwei: je kunt loungen waar je maar wilt. En om het nog flexibeler te maken, kun je Soflex ook huren. Via een verhuurbedrijf in Groningen kunnen de eerste Soflex-loungesets worden geleast. De ideale manier om feest en festivals met een designproduct aan te kleden.’

Kickstart: 1000 euro korting én Limited Edition

Nu breekt een spannende periode aan voor het Soflex-team: tijd om de Soflex in productie te nemen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een Kickstarter-project. Bij voldoende bestellingen kan de productie beginnen. De eerste partij wordt in het voorjaar van 2019 geleverd. Wil jij één van de eerste Soflexen ooit hebben? Bestel nu en ontvang een Limited Edition Soflex met unieke ingravering. Bovendien krijg je bij een bestelling van een volledige set een Kickstart-korting van ruim 1000,- euro!

Bezoek so-flex.nl/Kickstarter voor meer informatie en om Soflex te bestellen.