Podia tijdens Kunst- & Cultuurmarkt

HAREN - De 36e editie van de Harense Kunst- & Cultuurmarkt vindt plaats op zaterdag 15 september. Op het schoolplein aan de Kerkstraat, in ’t Clockhuys en op het Raadhuisplein treden bands, dansscholen, muziektheater en orkesten op. Daarnaast zullen weer zo’n 100 kramen in de dorpskom worden opgesteld. Kunstenaars en culturele organisaties laten hun aanbod zien op het Raadhuisplein, langs de Brinkhorst en rond de dorpskerk.

Aan de vooravond van de opening van het culturele seizoen in Haren wordt onder meer de Dickens Award uitgereikt. De Kunst- & Cultuurmarkt wordt dit jaar georganiseerd door de Culturele Raad Haren en de Harense Bibliotheek.

Culturele podia

De Kunst- & Cultuurmarkt rond ’t Clockhuys en de Dorpskerk en bovendien op het Raadhuisplein is er van 11.00-17.00 uur. Nieuw is dit jaar het podium op het schoolplein aan de Kerkstraat. Tussen 12.00 en 17.00 uur treden daar achtereenvolgens het Harener Smartlappenkoor, de Steelband van Gruno’s Postharmonie, Dansschool Etudes, Muziektheater Thalia, Tango Dansschool Pedro & Ina en tot slot het Capriccio Clarinet Orchestra op. Thalia en de Tango Dansschool treden ook nog in ‘t Clockhuys op.

Op het Raadhuisplein tegenover Intermezzo bijt de Groninger band Sleazebag Jack om 11.30 uur de spits af. Daarna volgen optredens van Zo Nu En Steely Dan, een

11-koppige band uit Groningen die covers speelt van de legendarische Amerikaanse band Steely Dan en van het jazzkwintet Joop van Dalen & Friends. Tussen die bedrijven door geven de tangoschool en Études ook nog demonstraties op het Raadhuisplein.

De Bibliotheek Haren draait speciaal voor deze Kunst- & Cultuurmarkt in ’t Clockhuys een cultureel programma met extra aandacht voor de jeugd.

’s Middags is op verschillende plekken in het centrum het draaiorgel van Joris ten Have te beluisteren.

Clockhuys/Schoolplein Kerkstraat

12.00 uur: Smartlappenkoor

13.00 uur: Steelband Gruno’s Postharmonie

14.00 uur: Thalia Muziektheater (intro buiten en vervolg in ’t Clockhuys)

15.00 uur: Dansschool Études

15.30 uur: Tango Dansschool Pedro & Ina (met daarop volgend een proefles binnen)

16.00 uur: Capriccio Clarinet Orchestra

Muziektent Intermezzo Raadhuisplein

11.30 uur: Sleazebag Jack

13.00 uur: Zo Nu En Steely Dan, 11-koppige Groningse band speelt Steely Dan covers

16.00 uur: Jazzcombo Joop van Dalen

Raadhuisplein

Rond 14.00 uur: optreden Tango Dansschool Pedro & Ina

15.30 uur: optreden Dansschool Études

Dorpskom Haren

12.00-17.00 uur: Draaiorgel van Joris ten Have