International School Groningen opent nieuw gebouw

HAREN - Afgelopen week vierde de International School Groningen de opening van haar nieuwe gebouw.

Dit vierde zij onder andere met Kor Visscher, voormalig Director Industrial Projects & Facilities van Philips Drachten, de wethouder van de Gemeente Groningen en Karin van Oort, bestuursvoorzitter Stichting Carmelcollege. Mike Weston, directeur van de International School, bracht hiermee het bedrijfsleven, de gemeente en het onderwijs samen.

De ISG had tot vlak voor de zomervakantie geen lokalen die voldeden aan de kwaliteit die wordt verwacht bij een internationale school. Mike Weston: “We hebben altijd uitstekend onderwijs gehad. We hebben altijd uitstekende studenten gehad. We hebben altijd uitstekende leraren gehad. Nu hebben wij ook de juiste faciliteiten om dit te kunnen ondersteunen”.

Het nieuwe gebouw is een goede representatie van de multiculturele school. Onder begeleiding van professionele kunstenaars hebben leerlingen een tweetal kunstwerken gemaakt. Een zwaluw, ook terug te vinden in het logo van de school en een hert. De zwaluw symboliseert familie en samenwerking, de hechte gemeenschap die leerlingen en medewerkers van de ISG vormen. De zwaluw is een trekvogel, die enorme afstanden aflegt. Op deze reizen, moeten de vogels vertrouwen op hun instinct en op hun reisgenoten. Op de ISG worden leerlingen aangespoord om hun problemen zelf op te lossen. Waar nodig krijgen zij hulp van docenten en klasgenoten. Het hert staat symbool voor kracht, vastberadenheid en het overwinnen van problemen.

Het nieuwe gebouw ondersteunt de snelle groei van de ISG en biedt een prettige en inspirerende werkomgeving. Een gebouw met een mooie gemeenschappelijke ruimte en een geheel eigen identiteit.