Voorlichtingsavond Service Dogs

HAREN - Personal Service Dogs leidt honden op die hulp bieden aan mensen met een lichamelijke beperking. Service Dogs is op zoek naar vrijwilligers en gastgezinnen en houdt bijeenkomst op dinsdagavond 25 september in De Biotoop.

De hulphond ondersteunt de cliënt bij de dagelijkse bezigheden zowel binnen- als buitenshuis. Zo raapt hij spullen op, bedient lichtknoppen, opent en sluit deuren, helpt bij het uitkleden, haalt de post op en helpt bij het boodschappen doen. Service Dogs stelt de hulphonden kosteloos ter beschikking en begeleidt de cliënt gedurende het hele werkzame leven van de hond. Dankzij de hulp van vrijwilligers kunnen wij deze hulphonden opleiden.

Vrijwilligers en gastgezinnen

Service Dogs is daarom ook altijd op zoek naar vrijwilligers en gastgezinnen om ze te ondersteunen. Gastgezinnen hebben een periode een hond in huis (pup of herplaatser van 1 jaar oud) en leiden die op tot hulphond onder leiding van een professionele trainster. Andere vrijwilligers helpen mee met de PR (informatie, aanwezig zijn bij evenementen, demonstraties, redactie magazine e.d.).

Een paar keer per jaar organiseert Service Dogs voorlichtingsbijeenkomsten voor mensen die overwegen vrijwilliger te worden. Nieuwsgierig geworden? Kom dan naar de eerstvolgende bijeenkomst op dinsdagavond 25 september vanaf 19:30 uur in vleugel F, de Biotoop, Kerklaan 30 in Haren (Gr).

Voor meer informatie zie www.servicedogs.nl mail naar info@servicedogs.nl of bel 0599-671346.