Opgeven is geen optie

HAREN - Team Energy houdt een 24-uurs Spinningmarathon. De opbrengst van deze marathon gaat volledig naar het KWF en het Behouden Huys Haren. Vrijdag 25 en zaterdag 26 januari is Sportcentrum Energy het strijdtoneel van deze spinningmarathon. Wandelen mag trouwens ook.

De marathon start op vrijdagavond de 25e om 21.00 uur. Elk heel uur start er een nieuwe uitdaging waarvoor je je kunt opgeven. Voor €10,00 per fiets sponsor je het KWF en het Behouden Huys Haren en kan je een uur spinnen, of wandelen op de loopband. Je betaalt ter plekke aan de balie. Voor de toeschouwers staat er een bus waar je een eventuele bijdrage in kunt doen. Ook is er een verloting met mooie prijzen voor slechts € 1,00 per lot. De marathon eindigt zondagavond de 26e om 21:00. Daarna barst de after-party los met live muziek van de band Lewisham Junction.

Team Energy

Siebolt en Tineke Jager zijn dit jaar voor de 8e keer de kartrekkers van Team Energy. Een jaar lang zetten zij allerlei sponsoracties op poten om geld in te zamelen, met als hoogtepunt de beklimming van de Mont Ventoux.

Deelname aan Groot verzet tegen kanker, waarbij de beklimming van de Mont Ventoux symbolisch de strijd tegen kanker weergeeft, weerspiegelt de persoonlijke beweegredenen van de deelnemers. Door mee te doen aan de beklimming van de Mont Ventoux wil het team de mensen die getroffen worden door kanker steunen en meer kansen bieden in de strijd hiertegen.

Het team wisselt elk jaar van samenstelling, maar dit jaar is zoon Erwin weer van de partij. Vorig jaar leverde hij en zijn kameraad Guus een prestatie van wereldniveau door 3 keer de Mont Ventoux te beklimmen, van 3 verschillende kanten met volledige bepakking. Erwin: „Ik liep voor mezelf en voor de prestaties die anderen in hun strijd moeten leveren. Ik zet mij graag in voor iemand anders, dat is zo voor defensie, maar ook voor het KWF. Het werd een slijtageslag, ik had het bloed in de schoenen staan.” Tineke: „Er is veel steun voor elkaar. De verbondenheid is groot, iedereen zit met zijn of haar eigen bagage. Ik heb een haat-liefde verhouding met die berg!” Siebolt: „De afgelopen 7 jaar hebben we prachtige herinneringen gemaakt. We willen als kartrekkers de 10 jaar vol maken en dan het stokje overgeven aan Erwin.”

Deelname

Wil je ook de uitdaging aangaan? Geef je dan op voor de 24-uurs Spinningmarathon van Team Energy! Je kan ook een team opgeven tot maximaal 20 personen per uur. Bij Sportcentrum Energy (Hortuslaan 3a) hangen intekenlijsten, stuur een mail naar teamenergyharen@hotmail.com of bel met 050-5371295. Bij opgave niet vergeten het tijdstip aan te geven.

Finish after-party

De 24-uurs Spinningmarathon wordt zaterdag 26 januari afgesloten met een optreden van Lewisham Junction met “Get that blues and swing”! Lewisham Junction draagt een steentje bij door opzwepende en dansbare blues, rock and roll met een knipoog naar de sixties te spelen, aangevuld met funky en latin ritmes. De band speelt covers met eigen arrangementen en eigen werk. Max Eikmans uit Haren is de zanger, gitarist en songwriter van Lewisham Junction en was in 2017 tevens lid van Team Energy. Samen met bassist Niels Boonekamp, drummer en percussionist Niels Boonekamp, toetsenist Jelle Boonekamp en gitarist en mondharpist Ben Boonekamp vormen zij Lewisham Junction. Kom gezellig langs vanaf 20:45 uur voor een hapje, drankje en de live muziek.

Team Energy hoopt met de 24-uurs spinningmarathon een mooi resultaat op te halen voor het KWF en Het Behouden Huys Haren.

Zie ook www.grootverzettegenkanker.nl