Echt alle kinderen sporten samen op Top Sportdag Groningen

Bij de ACLO op de Zernikecampus in Groningen wordt woensdag 20 februari, in de voorjaarsvakantie, de 3de Top Sportdag Groningen gehouden. Deze sportdag is bedoeld voor valide, verstandelijk beperkte én dove of slechthorende kinderen tussen de 7 en 15 jaar.

Op het programma staan allerhande sportclinics. FC Groningen, Abiant Lycurgus, Donar, Martini Sparks, NIC, Gijs Groningen en GHHC zetten sporters in om de clinics te begeleiden. 

Voor dove en slechthorende kinderen is een tolk aanwezig zodat zij net als de rest maximaal kunnen deelnemen aan de clinics.

Kinderen met een lichamelijke bepekring worden ingedeeld op leeftijd en zullen onder andere deelnemen aan de clinics zitvolleybal, rolstoelbasketbal, bewegen op muziek, boccia en zelfs curling. Stichting BEA biedt hen deze sporten aan.  

Alle kinderen sporten samen

De Top Sportdag Groningen is in samenspraak met de 7 Groninger topsportclubs en Energy Valley Topclub georganiseerd door studenten van Hanzehogeschool Groningen.

,,Er zijn vaak sportdagen voor alleen valide óf alleen invalide kinderen. Deze groepen komen zo niet met elkaar in aanraking op sportgebied. Door deel te nemen aan deze dag, sporten écht alle kinderen, ongeacht soort of maat, samen met elkaar en met topsporters waar zij tegenop kijken!” zegt Jikke Jansen van de organisatie.

Deelname is gratis. Aanmelden: www.EVTC.nl/topsportdag.