Het Mikkelhorst-gevoel: serie over vrijwilligers van De Mikkelhorst

HAREN - Stichting Zorgboerderij De Mikkelhorst uit Haren won 10 december de Provinciale Vrijwilligersprijs 2018 in de categorie ‘Zorg’. In de serie ‘Het Mikkelhorst-gevoel’ vertellen diverse vrijwilligers over hun Mikkelhorstgevoel. In deel 1 maken we kennis met vrijwilliger Rinske van der Sluis (37), ook schuift deelnemer Rover (23) aan.

De Mikkelhorst biedt professionele dagbesteding voor mensen die dit nodig hebben in een veilige en positieve omgeving. Bijna 90 vrijwilligers steken er de handen uit de mouwen, samen met deelnemers en medewerkers: bij de receptie, in de keuken, de winkel, de tuin, bij de houtkloverij en op kinderboerderij. Mensen komen er graag voor het ‘Mikkelhorst-gevoel’.

Achtergrond

Rinske is geboren in de stad Groningen en groeide op in Slochteren. Op haar 17e verhuisde ze naar Groningen om te studeren. Rinske werkt voor hiphopartiest Kraantje Pappie, bij het boekingskantoor. Tegenwoordig woont ze met haar gezin in Haren. Rinske bezocht met haar zoontje regelmatig de speeltuin bij de Mikkelhorst. Om meer voeten aan de grond te krijgen in Haren begon ze in 2016 op de receptie bij De Mikkelhorst, daar was een vaccature. Het beviel haar zo goed dat ze, met haar communicatieachtergrond, eind 2017 startte als communicatiemedwerker.

Werkzaamheden

Rinske verzorgt als vrijwilliger de pr en social media voor De Mikkelhorst. ook is ze bezig om een intern redactieteam op poten te zetten met enkele deelnemers. Rinske: „Een leerzaam project voor de deelnemers. Zo gaat deelnemer Niels samen met mij Facebook bijhouden. Ook helpt hij met het schrijven en ontwerpen van nieuwsbrieven. Rover vindt interviewen leuk en we zijn van plan een soort van smoelenboek te maken.” Rover: „Ik ben geïnteresseerd in mensen en vindt schrijven leuk. Ik heb mijn eigen YouTubekanaal en houd van vloggen. Ik werk hier graag in de tuin.”

De kracht van De Mikkelhorst

Rover: „Mijn collega’s zijn aardig en vriendelijk. Je kan je mening geven en elkaar recht aankijken.” Rinske: „Iedereen werkt hier samen, ondanks alle verschillen verlopen de dingen op een hele vriendelijke manier. Er is veel afwisseling in de werkzaamheden. Geert Naber vind ik ook een bijzondere manager, hij heeft aandacht voor iedereen. De winter is wat rustige periode, maar als straks de lente aanbreekt, dan bruist het van de energie op deze bijzondere plek in Haren!”

Het Mikkelhorst-gevoel

Wat is dat toch, dat Mikkelhorst-gevoel? Rinke: „Het gevoel dat je hier helemaal jezelf mag zijn!”

Kirsten van der Weide