Amateurkunst in 't Clockhuys | UUT Noordlaren

NOORDLAREN - Mensen vragen mij wel eens wat er zo leuk aan schrijven is?

Best een interessante vraag. Ik laat mij er sinds mijn 6de niet van weerhouden. Door iets op papier te zetten kan ik dingen verwerken, voor iemand iets liefs schrijven, een gedicht maken of een roman schrijven.

Schrijven is een kunstvorm, heerlijk om wekenlang met personages in je hoofd rond te lopen en een heel verhaal te creëren. Magie!

Hoe fijn is het dan als ik lees dat er in ’t Clockhuys prachtige amateurkunst is tentoongesteld én de commissie Letteren daaromheen een schrijfwedstrijd heeft uitgeroepen.

Je laat je inspireren door een schilderij en schrijft er een korte tekst over in proza of poëzie. Dat ging ik dus doen in Haren. Er hangen echt heel mooie stukken tussen, 3 schilderijen genoten mijn voorkeur. De witte bereklauwen, een winterlandschap en een lieve kat.

Ik klom natuurlijk in mijn pen voor een mooi stukje proza, maar ben ook erg nieuwsgierig naar wat andere mensen over deze schilderijen op papier tot uiting brengen.

Een paar jaar geleden las ik eens dat er veel Nederlanders zijn die schrijven als hobby hebben, 6 procent zou er het liefst zijn beroep van willen maken.

Wil je zelf ook eens een poging wagen? Loop dan langs de schilderijen ’t Clockhuys en wie weet krijg je ook wat moois op papier.

Tia Ebbinge