Martini Sparks wint zonder hoofdcoach Joyce Siderius-Bolman

HAREN - De basketbalsters van Martini Sparks hebben zondagavond de eerste zege in de dameseredivisie VBL behaald. In de eigen Scharlakenhof werd 55-47 gewonnen van Lekdetec.nl. Dit gebeurde zonder hoofdcoach Joyce Siderius-Bolman. Zij stapte vorige week op.

'Deze week heeft coach Joyce Siderius-Bolman het bestuur van de Stichting Vrouwen Topbasketbal Noord-Nederland (SVTN) geïnformeerd dat ze per direct haar taken neerlegt als hoofdtrainer van de Keijser Capital Martini Sparks, omdat ze onvoldoende basis ziet voor een verdere vruchtbare samenwerking met zowel bestuur als spelersgroep', meldde Stichting Vrouwen Topbasketbal Noord-NL vrijdag in een persverklaring.

Piet Dikhoff neemt waar

'Het stichtingsbestuur heeft begrip voor deze ingrijpende beslissing. Assistent-trainer Pieter Dikhoff neemt voorlopig waar als coach, daarbij ondersteund door physical coach Ata Einolhagh. In overleg met hen willen team en bestuur een vervolg geven aan dit 1ste seizoen van de Keijser Capital Martini Sparks in de dameseredivisie VBL.'