Groepstentoonstelling bij Pictura over Groningen als aardbevingsgebied

GRONINGEN - Bij Pictura in Groningen wordt zondag 27 januari de expositie 'BEVINGS' geopend. Dit is een groepstentoonstelling over Groningen als aardbevingsgebied.

Kunstlievend Genootschap Pictura heeft kunstenaars opgeroepen om geïnspireerd te raken door de aardbevingsproblematiek en werk in te sturen dat daarover gaat of daarop gebaseerd is.

120 werkstukken

80 kunstenaars leverden in totaal bijna 120 werkstukken in. Dit werk wordt vanaf zondag 27 januari tentoongesteld. De expositie bevat installaties, tekeningen, schilderijen, collages, meubels, keramiek en gedichten. Maar ook het Pictura gebouw zelf zal onderwerp van een kunstproject zijn.

De Verhalen van Groningen heeft de expositie ‘De ontdekking van de Groninger gasbel’ beschikbaar gesteld. Hierin wordt onder meer de geschiedenis rondom de energietoevoer in de provincie vanaf de jaren '60 verteld.

Opening

De tentoonstelling wordt 27 januari om 16.00 uur geopend door gedeputeerde Eelco Eikenaar van de provincie Groningen en Anja Reenders, projectmedewerker van De Verhalen van Groningen. Aly Freije draagt 2 gedichten voor.