'Wegdromen met het NNO-Strijktrio' | Cultuur beleef je in Haren

HAREN - Het Harener Weekblad en de Culturele Raad Haren (CRH) brengen wekelijks op deze plek een cultuurtip, want: ‘Cultuur beleef je in Haren!’

Terwijl het popfestival Noorderslag in Groningen nog nadreunt, vindt in Haren voor liefhebbers van klassieke muziek het 1ste zondagmiddagconcert van 2019 plaats.

De Stichting Dorpskerkconcerten nodigt iedereen uit om op zondag 27 januari in de Dorpskerk een concert bij te wonen, dat verzorgd wordt door een strijktrio van het Noord Nederlands Orkest.

Dit NNO-Strijktrio bestaat uit: Ulrike Adam altviool, Noelle Weidmann cello en Sergei Bolotny viool. Zij spelen voor de pauze werk van Schubert en Beethoven.

Na de pauze volgt de Serenade voor Strijk Trio opus 10 van de misschien wat minder bekende Hongaarse componist E. von Dohnanyi (1877-1960).

In 't Clockhuys is nog tot 28 februari de expositie 'Amateurkunst' te bekijken. Het inleveren van een tekst voor de schrijfwedstrijd (gekoppeld aan de expositie) kan nog tot 15 februari. Inleveren bij boekhandel Boomker of via geboektinharen@gmail.com.

Zondag 27 januari, Dorpskerkconcert met NNO-Strijktrio, Dorpskerk Haren, aanvang 15.30 uur.