Stamppotbuffet World Servants groot succes

HAREN - Bijna 200 mensen hebben op zaterdag 19 januari genoten van de lekkerste stamppotten bij het stamppotbuffet van World Servants Haren. Deze actie heeft maar liefst €2600 opgeleverd en dus kan er weer een World Servant op project gaan.

World Servants Haren gaat aankomende zomer met maar liefst 10 jongeren vanuit Haren ontwikkelingswerk doen om te bouwen aan verandering.

De dag van de stamppotactie begon al vroeg voor de vrijwilligers, rond 11:00 uur waren ze begonnen met het klaarmaken van de stamppotten. Om 12:00 uur kwamen de vrijwilligers erachter dat er 10 kilo aardappelen misten. Heel snel werden de vegeten kilo’s gehaald en in rap tempo geschild.

De verschillende soorten groente konden de World Servants krijgen van Waddepeen Landbouw en Duisterwinkel akkerbouw. Ook de lokale Albert Heijn en Jumbo hebben gesponsord. Restaurant Astoria zorgde voor het benodigde kookgerei en Berends Groente en Fruit heeft alles gesneden.

Rond de klok van half 5 kwamen de eerste gasten voor het buffet. Om 17:00 uur zaten er in de Mellenshorst meer dan 100 mensen te genieten van de diverse stamppotten. Na een uur begonnen de vrijwilligers met opruimen en afwassen, want om 19:00 kwam er nog een groep van bijna honderd gasten. Nadat ook deze groep had gegeten kon er worden opgeruimd.

Mocht u World Servants Haren ook willen sponsoren? Dat kan via http://www.wsharen.nl/.