Tip van de programmeur: 'The Addams Family' in Groningen

GRONINGEN - Eindelijk is het zover. 'The Addams Family' is in Groningen. 5 trailers zijn uitgeladen en er is druk gebouwd in onze theaterzaal aan deze megaproductie. Voordat de voorstelling daadwerkelijk te zien is, zijn er al vele uren gewerkt door tientallen mensen.

2 volle dagen werken 28 technici aan het decor, de belichting en het geluid. De productie heeft een grote decoropbouw met onder andere draaischijven en een verhoogde showvloer.

De decorwisselingen zijn geprogrammeerd in de computer die de trekker aanstuurt waaraan de decorstukken hangen. Een precisiewerk, want je moet er niet aan denken dat een bepaald decorstuk op het verkeerde moment of op de verkeerde plaats naar beneden komt.

Wanneer de voorbereidingen op het toneel vorderen, komen de andere medewerkers en de cast aan in het theater. In het geval van The Addams Family zijn dit 20 castleden, 8 bandleden, 3 kleedsters en 5 visagisten en de companymanager.

Bij het zien van de voorstelling zult u zich beseffen dat het voor hen allen keihard werken is. In totaal komt de productie met 60 personen, die 3 weken vertoeven in het mooie Groningen.

Grote eigen productie

Dit is het 4de achtereenvolgende jaar dat we een grote productie presenteren die meerdere weken te zien is in ons theater. In 2015 begonnen we met War Horse, daarna volgden De Tweeling en Fiddler on the Roof.

Voorstellingen geproduceerd in opdracht van de Theateralliantie, een samenwerking tussen de 6 grootste theaters in Nederland waar MartiniPlaza ook toebehoort.

Bewerking Broadway hit-musical

The Addams Family is de nieuwe Nederlandse bewerking van de Broadway hit-musical en de grootste, reizende productie dit seizoen. In deze macaber humoristische musical zullen onder meer Pia Douwes, Johnny Kraaijkamp, Tony Neef en Marjolein Teepen te zien zijn van hun meest duistere kant; die is zowel bloedstollend, gepassioneerd als vol zwarte humor. Een absolute aanrader!

Tip: boek een backstage tour en krijg een uniek kijkje achter de schermen….

Annerie Knol,

Programmeur MartiniPlaza