Workshops flamencodanseres Leonor Leal bij Dance d’Alí Groningen

GRONINGEN - Flamencodanseres Leonor Leal geeft zondag 27, maandag 28 en dinsdag 29 januari workshops bij Dance d’Alí Groningen.

De Spaanse Leonor Leal (1980) studeerde aan het conservatorium en de universiteit van Sevilla ​erez de la Frontera op het gebied van moderne en flamencodans, en didactiek.

Al snel ontdekte ze dat de flamenco haar de grootste artistieke vrijheid bood en besloot ze zich als flamencodanser verder te ontwikkelen bij grote namen als Manolo Marín, Pilar Ortega en de familie Galván. 

Leal ontwikkelde zich tot een vernieuwende danseres en choreografe, vol kracht en elegantie.

Flamenco Biënnale

Leonor Leal is een van de smaakmakers van het festival Flamenco Biënnale Nederland, van 18 januari tot en met 10 februari in concertzalen en theaters in 10 steden.

Zo schittert zij - na Amsterdam, Utrecht en Amersfoort - zaterdag 26 januari in De Oosterpoort met haar voorstelling 'Nocturno'. Met deze voorstelling maakt ze als solodanseres haar doorbraak in Spanje.

Naast een uitstekend danseres is zij een geliefd en inspirerend lerares. 

Intensieve workshops

Leonor Leal geeft volgende week enkele intensieve workshops bij Dance d’Alí, de dansschool van Ilona Ali, zelf een bekend choreografe en flamencodanseres. Deelnemers gaan aan de slag met diverse flamencostijlen.

Voor de beginnende danser is 1 dansworkshop geprogrammeerd. Voor dansers op midden- en (ver)gevorderd niveau staat een 3-daagse dansworkshop op het programma.

Deze workshops zijn het resultaat van een samenwerking tussen Flamenco Biënnale en Dance d’Alí.

Meer informatie/ aanmelding: www.dance-dali.nl