2 open dagen Noorderpoort in Groningen

GRONINGEN - ROC Noorderpoort houdt vrijdag 25 en zaterdag 26 januari open huis op zijn locaties in Groningen.

Leerlingen van het voorgezet onderwijs en hun ouders/ verzorgers kunnen informatie inwinnen over onder andere de samenstelling van de opleiding, het aanbod in keuzedelen, internationale aspecten en de mogelijkheden om verzwaarde programma's te doorlopen.

Ook kunnen de leerlingen zich laten informeren over stages (beroepspraktijkvorming) en de aansluiting van opleidingen op de arbeidsmarkt en/ of een vervolgstudie op hbo-niveau.

Sfeer proeven

Om de bezoekers een goed beeld te geven, is er volop gelegenheid om sfeer te proeven. Noorderpoort heeft hiervoor verschillende activiteiten georganiseerd, zoals presentaties en rondleidingen door de school. Ook is er alle ruimte om, onder het genot van een hapje en drankje of een kop koffie, in gesprek te gaan met docenten en andere medewerkers.

Noorderpoort Hotspot

Noorderpoort Hotspot, gevestigd in het opvallende oranje gebouw op het Europapark in Groningen, is - voor het eerst - ook geopend. Leerlingen en hun ouders/ verzorgers kunnen hier terecht met ragen rondom de studiekeuze, passend onderwijs (vragen over ondersteuning bij leerbelemmeringen, handicap of chronische ziekte), kosten en beroepskeuzetests. 

Meer informatie: noorderpoort.nl/open-dagen.