Northside Barbell Cup: kwalificatie voor NK Powerliften

GRONINGEN - Bij Groninger Studentenkrachtsportvereniging Northside Barbell in de KPN Borg wordt in het weekend gestreden om de Northside Barbell Cup én kwalificatie voor de NK Powerliften

Hoewel Northside Barbell al vele jaren wedstrijden organiseert, is dit de eerste keer dat er een bondswedstrijd met mogelijkheid tot kwalificatie wordt gehouden.

80 krachtpatsers uit het hele land zullen in het weekend van 2 en 3 februari proberen de laatste kwalificatieplekken te bemachtigen voor de NK Powerliften in maart.

Powerlifting

Powerlifting is een krachtsport waarbij een zo zwaar mogelijk gewicht moet worden verplaatst. Binnen de sport worden de onderdelen squat, benchpress en deadlift onderscheiden.

Northside Barbell 

G.S.K.V. Northside Barbell is de enige krachtsportvereniging voor studenten in Noord-Nederland. Met een eigen sportschool aan het stationsplein organiseert de vereniging vele activiteiten, wedstrijden, en begeleiding voor alle studenten in Groningen die eens in contact willen komen met de verschillende competitieve krachtsporten.

De strijdt om de Northside Barbell Cup barst zowel zaterdag 2 als zondag 3 februari om 11.00 uur los.