Dames GHHC Groningen handhaven zich in de Hoofdklasse zaalhockey

HAREN - Er stonden zaterdag 26 januari twee wedstrijden in de zaalhockey competitie voor de Hoofdklasse op het programma in Rotterdam.

Vooraafgaad aan deze wedstrijden stonden de dames van GHHC Groningen op de veilige 4e plek met 1 punt achterstand op de nr. 3 Oranje Rood en 6 punten voorsprong op de nummers 5 en 6, Nijmegen en Pinoke.

De eerste wedstrijd tegen Nijmegen eindigde in een 4-3 overwinning voor GHHC Groningen. GHHC nam direct het initiatief en kwam gedurende de hele wedstrijd niet problemen. Doelpunten GHHC: Florentine Blom, Jorien Werumeus Buning 2x en Willemijn Kuis-Bos.

De tweede wedstrijd tegen HDM eindigde in een 7-5 verlies. GHHC deed lang mee. De dames kwamen op een 5-3 voorsprong, maar na het uitvallen van Florentine Blom moest er verder gespeeld worden met slechts twee wissels. Dat is te weinig op dit niveau en liep HDM uit naar 7-5.Doelpunten GHHC: Willemijn Kuis-Bos 3x, Noor Hakker en Canisha van Duyn.

Door deze resultaten zijn de dames van GHHC op de 3e en veilige plaats geëindigd en handhaven ze zich op het hoogste niveau.