Winterzon op Lanzarote start vanaf Groningen Airport Eelde

Eelde - Reisorganisatie Neckermann vliegt komende winter elke zaterdag naar Lanzarote vanaf Groningen Airport Eelde. Door de grote vraag naar dit populaire Canarische eiland is een uitbreiding naar deze regionale luchthaven een logische stap.

De eerste vlucht die vertrekt op 1 november is nagenoeg volgeboekt. “Naast Gran Canaria en Tenerife die reeds aangeboden worden met vertrek vanaf Groningen is er veel vraag naar Lanzarote vanuit de noordelijke provincies. Dit heeft ons doen besluiten om dit populaire Canarisch eiland daarvandaan aan te bieden” aldus Reinoud Koot, manager capacity, yield & contracting bij Neckermann “het helpt natuurlijk ook mee dat we op zaterdag vliegen dat maakt het makkelijk om een volle week te boeken, ook voor families met schoolgaande kinderen tijdens de vakantieperiodes”.

Vriendelijke architectuur

Lanzarote is de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de meest populaire van de Canarische eilanden. Steeds meer Nederlanders zijn gecharmeerd van het meest noordelijke vulkanische eiland met zijn vriendelijke architectuur. De beroemde architect César Manrique heeft geprobeerd zoveel mogelijk het oorspronkelijke karakter van het eiland te behouden. Dit heeft ervoor gezorgd dat de gebouwen niet hoger mogen zijn dan vier verdiepingen en wit geschilderd. Daarnaast biedt Lanzarote bijzondere natuur en een prachtig nationaal park wat bestaat uit verschillende vulkaankraters. De eerste vlucht vertrekt zaterdag 1 november om 15.00 uur en het uitzwaaien start om 13.00 uur in de vertrekhal van Groningen Airport Eelde.