Julia Tom & Eildert Beeftink met cellosonates in Buitenplaats

EELDE - Eildert Beeftink & Julia Tom spelen zondag cellosonates van Beethoven in Museum De Buitenplaats. Het concert begint om 14.00 uur.

Eildert Beeftink is een van de meest bekroonde jonge pianisten in Nederland heden ten dage. In 2007, won hij de eerste prijs op het internationale concours voor de liedkunst in Stuttgart, samen met de duitse bariton André Morsch. Behalve de eerste prijs, kende de jury het duo ook een speciale Hermann Reutter-prijs toe. In 2005 won Eildert, samen met de franse sopraan Nathalie Gaudefroy het internationale Nadia en Lili Boulanger-concours in Parijs. Zij ontvingen de pianoprijs, de duoprijs en de zangersprijs. De pianoprijs werd Eildert unaniem toegekend. In 1998 was Eildert eerste prijswinnaar van het Sweelinck-Kiwanis kamermuziekconcours in Amsterdam.

Julia Tom

Julia Tom, Geboren en getogen in Californië, speelde als solist met een aantal orkesten, waaronder het San Francisco Symphony, Oakland Symphony, het Palo Alto Philharmonic, de Universiteit Bonn Collegium Musicum, en de Bachvereniging Orkest van Harvard University. In de VS studeerde ze bij Joel Krosnick aan de Juilliard School of Music en een bachelor behaalde Julia tevens in Engelse literatuur aan Harvard University. Julia maakt deel uit van de cellogroep van het Koninklijk Concertgebouworkest sinds januari 2010. Hiervoor was zij eerste cellist van de Bremer Philharmoniker, en ging ze regelmatig op tournee met het Mahler Chamber Orchestra en de Deutsche Kammerphilharmonie Bremen. Julia is lid van het Amsterdam Ensemble, samen met violiste Rosanne Philippens, klarinettist Michael Hesselink en pianist Eildert Beeftink. Het Amsterdam Ensemble werd genomineerd voor de 2011 Grachtenfestival Prijs. Zondagmiddag 7 december 14:00 uur entree: € 9,-; vrienden en museumkaarthouders betalen een toeslag van €2,50 / kinderen tot 12 jaar gratis Museum De Buitenplaats Hoofdweg 76, Eelde 050 309 5818