Visio houdt bijeenkomst over tablets en smartphones voor slechtzienden en blinden

Haren - Haren - Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, houdt dinsdag 23 december een themabijeenkomst over tablets en smartphones. Deze themabijeenkomst is bedoeld voor zowel beginners als gevorderden.

Visio

Visio ondersteunt bij het (opnieuw) leren benutten van de persoonlijke mogelijkheden en het aanleren van vaardigheden. Slechtziende en blinde mensen zijn dinsdag tussen 13.00 uur en 16.00 uur van harte welkom bij Visio Revalidatie & Advies te Haren.

Aandoening

Het leven met een visuele beperking en het participeren in de samenleving vraagt om aanpassingsvermogen en creativiteit. Er is sprake van een visuele beperking als iemand niet of slechts gedeeltelijk kan zien. Stoornissen van het gezichtsvermogen zijn meestal het gevolg van een oogaandoening of oogziekte. Maar er kan ook sprake zijn van een storing bij de beeldverwerking in de hersenen.

Themabijeenkomst

Steeds meer slechtziende en blinde mensen maken gebruik of willen gebruikmaken van een smartphone of tablet. Voor zowel de mensen die zich nog aan het oriënteren zijn als de beginnende en gevorderde gebruikers organiseert Koninklijke Visio een themabijeenkomst ICT. Deze middag is bedoeld om slechtziende en blinde mensen kennis te laten maken met en te informeren over de verschillende mogelijkheden van de smartphone en tablet.

Keuzeworkshops

Tijdens deze themabijeenkomst worden vier keuzeworkshops aangeboden die dieper ingaan op de verschillende types, het gebruik en de (nieuwe) toegankelijkheidsfuncties van de smartphones en tablets. Twee ergotherapeuten zullen de workshops verzorgen. Tijdens de pauze kunnen de deelnemers met elkaar van gedachten wisselen en ervaringen delen. De themabijeenkomst vindt plaats op: Datum: dinsdag 23 december Tijdstip: van 13.00 uur tot 16.00 uur Locatie: Rijksstraatweg 61 te Haren Voor wie: slechtziende en blinde mensen Belangstellenden kunnen voor meer informatie over de workshops of aanmelding contact opnemen met Vicky Baptista, telefoon 088 585 70 00 of mailen naar VisioHaren@visio.org. Voor algemene informatie kan men terecht op de website www.visio.org.