Weersverwachting Groningen: Winter, sneeuw en sneeuwjachten in aantocht

Groningen - Wordt het een witte kerst? De meningen en de weermodellen zijn verdeeld, maar het ziet er naar uit dat het na de kerst gaat sneeuwen.

De temperaturen gaan omlaag en vanaf zaterdag kan er natte sneeuw vallen, of zelf een heel dik pak. Dat gaat gepaard met harde wind die kan leiden tot sneeuwjachten. In en vooral na het komende weekeinde worden temperaturen berekend tot matige vorst in de nacht en ochtend. Dat betekent minima beneden de min 5 graden.

Weersverwachting

Volgens het KNMI hebben we vooral op zaterdag vrij grote kans op veel wind en substantiële (natte)sneeuwval. In de nieuwe week grote kans op een aanhoudend winters beeld met overdag temperaturen iets boven nul en 's nachts lichte tot matige vorst. Aanvankelijk grote kans (80%) op een winters weertype met vooral 's nachts vorst en overdag temperaturen rond nul. In loop van deze verwachtingstermijn wordt de onzekerheid te groot om uitspraken te kunnen doen. 15 centimeter sneeuw Volgens Meteo Consult kan het allemaal zelfs oplopen tot 15 centimeter sneeuw: 'Ondanks het dipje wordt er voor een groot deel van het land toch een sneeuwhoogte verwacht tot 8 centimeter, in het noordoostelijk deel van het land oplopen tot 15! Naast de sneeuw moeten we echt rekening gaan houden met de windstoten. Momenteel komt het Europees weermodel met windstoten die oplopen tot 75 à 80 km/h in binnenland en tot 90 km/h kustgebieden.