Samenspel Verspuij in Hoeksteen

NOORDLAREN - Samenspel, zo heet de door de Culturele Raad Haren georganiseerde expositie van Cees Verspuij (schilderijen) en Margreet Verspuij-Visser (keramiek) in de Hoeksteen te Noordlaren.

Het echtpaar Verspuij woont sinds 2010 in Zuidlaren. Schilderen betekent voor Cees Verspuij: spelen met kleuren.Het zijn vooral landschappen met hun telkens wisselende kleurenpalet die hem hiertoe uitdagen.Deze vormen dan ook zijn favoriete onderwerpen.Z’n werk doet impressionistisch aan en heeft vaak een uitgesproken textuur. De houten lijsten voor zijn schilderijen maakt hij zelf. Cees is autodidact. De keramiek van Margreet Verspuij kenmerkt zich door eenvoudige vormen en is daardoor zeer herkenbaar en toegankelijk. Een groot deel van haar werk draait om ‘bescherming’ en ‘geborgenheid’. Zij vindt het fascinerend om die begrippen op simpele wijze uit te beelden.

Expositie Verspuij

De expositie is te bezichtigen op zondag 16 november en op zondag 14 december, van 14.00 tot 17.00 uur en verder op afspraak: 050-5716669 (gedurende de maanden november en december) Adres: De Hoeksteen, Lageweg 45a in Noordlaren