Boekpresentatie Werner Hoenders bij Van der Velde Boeken

GRONINGEN - Werner Hoenders uit Groningen debuteert als schrijver met 'Verkopen als tweede beroep'. Dit boek wordt vrijdag 15 februari gepresenteerd bij Van der Velde Boeken in Groningen.

Een ingenieur wil graag bruggen bouwen en een accountant wil graag rekenen. Waar ze meestal tegenop zien, is het verkopen van hun diensten. Ze hebben geen zin om hun kwaliteiten als een standwerker aan te prijzen. Daarom hebben ze vaak minder werk dan ze zouden willen.

Talloze professionals kampen met dit dilemma, zegt verkooptrainer Werner Hoenders: ,,Mensen willen wel klanten, maar ze willen ze niet binnenhalen. Ze denken, verkopen, dat is niets voor mij."

Mensen verwarren verkopen met opscheppen

In zijn boek 'Verkopen als tweede beroep' beschrijft Hoenders hoe de mensen die hij traint, ontdekken dat verkopen helemaal niet zo vervelend is als ze dachten. Hoenders: ,,Mensen verwarren verkopen met opscheppen. Maar verkopen is niets meer of minder dan klanten laten zien hoe jij werkt en wat jij kunt. Dat kun je op een stijlvolle en respectvolle manier doen."

Verkopen van levensbelang

Steeds meer mensen moeten hun werk verkopen. Zelfs van een junior-adviseur van een grote organisatie verwacht de werkgever dat hij of zij klanten probeert aan te trekken. Ook voor het groeiende leger ZZP’ers is verkopen van levensbelang.

Hoenders adviseert deze professionals om te vergeten dat ze moeten verkopen. Hij leert ze om oplossingen aan te dragen voor problemen. Wel raadt hij ze aan om beproefde klassieke verkoperstactieken toe te passen. Zo moet je bereid zijn om een klant te vragen of hij met jou in zee wil gaan.

Hoenders: ,,Als je de aanpak van goede verkopers combineert met jouw persoonlijke kwaliteiten als deskundige, dan kun je veel meer verkopen dan je denkt."

'Verkopen als tweede beroep – Klantgericht verkopen voor zakelijke professionals' (ISBN 9789461263025) verschijnt maandag 11 februari. De boekpresentatie op 15 februari begint om 16.00 uur.