Twister wint Theatersportwedstrijd

HAREN - Het Harense theatersportteam Twister won vrijdagavond 8 februari een wedstrijd tegen het team Rambi uit Groningen. De theatersportwedstijd vond plaats in in MFC De Mellenshorst.

Theatersport is een vorm van improvisatietheater waarbij het publiek een grote inbreng heeft, zoiets als de Lama’s. Bij een wedstrijd dagen 2 teams elkaar uit om korte scènes te spelen volgens bepaalde spelvormen. De spelers vragen het publiek om de 'ingrediënten'. Zo werd bijvoorbeeld na de pauze als opwarmer werd ‘Alle eendjes zwemmen in het water’, in diverse emoties gezongen. Tot grote hilariteit van het publiek. Een jury beoordeelde de amusementswaarde, techniek en inhoud.

Voorzitter Twister Hanneke de Vroom: „Het was een spannende theatersportstrijd. Team Rambi en team Twister gooiden alle remmen los in het spelen van emoties, relaties en zangscenes. Daarbij enthousiast geholpen door het publiek, dat zich niet onbetuigd liet in het gooien van (hele) natte sponzen naar de rechterjury en rozen naar hun favoriete spelers. Twister werd als winnaar gekozen, maar het belangrijkste was dat het een super leuke avond was!”

Theatersportteam Twister is ruim 15 jaar geleden ontstaan uit een cursus bij het Centrum voor Kunst & Cultuur in Haren. Meer informatie kan je vinden op www.twisterteam.nl.

Kirsten van der Weide