Invoering zonaal verbod vrachtverkeer Haren wordt moeilijk

Haren - De invoering van het verbod op vrachtverkeer in Haren wordt moeilijk. Dit zegt wethouder Paula Lambeck. Zij is in overleg met buurgemeenten over het plaatsen van borden.

Sluipverkeer Buurgemeenten

De buurgemeenten zijn 'not amused' over het voornemen van de gemeente Haren om doorgaand vrachtverkeer door de gemeente te verbieden. Zij vrezen dan op te draaien voor het extra sluipverkeer. De Woldweg in Zuidlaren is bijvoorbeeld al overbelast door sluipverkeer, dat al is toegenomen door het verkeerscirculatieplan in Hoogezand-Sappemeer. Bewoners van die weg trekken dan ook aan de bel over het naderende verbod van Haren.

Verbod Vrachtverkeer

Lambeck: "We hebben die medewerking van de buurgemeenten wel nodig. Je kunt als Haren niet simpelweg een bord bij de gemeentegrens ophangen 'verboden voor vrachtwagens.' Dan krijg je dat vrachtwagens moeten gaan omkeren of door woonwijken gaan. We zullen dus aankondigingsborden moeten ophangen in onze buurgemeenten. Ik ben daarover nu in onderhandeling." Werken die buurgemeenten wel? "Ik heb nog geen harde 'nee',  maar het is wel lastig. Ze werken niet van harte mee." Toch hoopt Lambeck dat het verbod binnen een half jaar kan ingaan.