Volt Invites in Lust in teken 'Big Bang' van 2004

GRONINGEN - De Europese, progressieve en toekomstgerichte partij Volt Groningen heeft voor dinsdag 12 februari het evenement Volt Invites georganiseerd.

Volt Invites is een nieuwe serie evenementen waarin academici, leraren, activisten en lokale helden hun kennis en ervaringen over Europa delen. Volt Groningen wil hiermee het Europa-debat op lokaal niveau aanwakkeren.

In deze eerste editie van Volt Invites neemt dr. Marek Neuman, assistentprofessor Internationale Relaties aan de Rijksuniversiteit Groningen, de aanwezigen mee naar de 'Big Bang van vijftien jaar geleden. Acht voormalig communistische landen traden toe tot de Europese Unie. Wat betekent dit voor de EU van vandaag?

Lastig functioneren

Volt organiseert deze bijeenkomsten omdat 'veel onbekend is over het functioneren van de Europese instituties die steeds belangrijker worden in onze samenleving en voor onze toekomst'. 

,,Belangrijke beslissingen over bijvoorbeeld migratie, veiligheid en een eensgezind Europees buitenlandbeleid worden niet genomen, doordat een enkele lidstaat een besluit kan blokkeren voor de hele Unie. Hierdoor is het voor Europa lastig functioneren’, zegt Joost Bartels van Volt Groningen. 

Volt Invites vindt plaats in Lust in Groningen. Aanvang: 19.00 uur.