Het Mikkelhorst-gevoel: serie over vrijwilligers van De Mikkelhorst

HAREN - Stichting Zorgboerderij De Mikkelhorst uit Haren won 10 december de Provinciale Vrijwilligersprijs 2018 in de categorie ‘Zorg’. In de serie ‘Het Mikkelhorst-gevoel’ vertellen diverse vrijwilligers over hun Mikkelhorstgevoel. In deel 2 maken we kennis met vrijwilliger Marianne Visscher (65). Marianne en haar man Grieto zijn de toezichthouders van De Mikkelhorst.

De Mikkelhorst biedt professionele dagbesteding voor mensen die dit nodig hebben in een veilige en positieve omgeving. Bijna 90 vrijwilligers steken er de handen uit de mouwen, samen met deelnemers en medewerkers: bij de receptie, in de keuken, de winkel, de tuin, bij de houtkloverij en op kinderboerderij. Mensen komen er graag voor het ‘Mikkelhorst-gevoel’.

Achtergrond

„Zes jaar geleden werden wij gekozen uit 12 echtparen om de Mikkelhorst te beheren! Het was een keerpunt in ons leven. Na met het hele gezin op een ernstig auto-ongeluk te hebben overleefd, waarbij Grieto een whiplash opliep, bloeide hij hier helemaal op. Het was echt een nieuwe kans voor ons. We woonden hiervoor aan de andere kant van het dorp en ik werkte altijd in de verzekeringen.”

Werkzaamheden

„Ik houd mij bezig met de verhuur van de kantine en de keuken voor bijeenkomsten, vergaderingen, feesten en partijen en zorg zo voor extra inkomsten. Ik zit al bijna helemaal vol voor de komende periode. Zo zijn er de filosofen op donderdag, is er wekelijks de hondenschool en een keer per maand Koken & Kletsen. Ook komen steeds meer kinderen hun verjaardag hier vieren.

In de zes jaar dat we hier nu wonen is er gezamenlijk heel veel veranderd, zoals bijvoorbeeld de schooltuintjes. De leerlingen kunnen nu voor de vakantie groente en bloemen oogsten. Daar gaat een hele planning aan vooraf.”

De kracht van De Mikkelhorst

„Het is een grote familie van deelnemers, vrijwilligers en betaalde medewerkers. Er is zoveel liefde en respect van de deelnemers, ze leven heel veel met je mee. De Mikkelhorst is echt gezegend met al haar vrijwilligers die zich inzetten.”

Het Mikkelhorst-gevoel

Wat is dat toch, dat Mikkelhorst-gevoel? Marianne: „Ik voel me verbonden met de Mikkelhorst. Hier wordt je geaccepteerd. Alles past bij elkaar. Grieto zou zeggen dat het als een warm bad voelt.”

Marianne kijkt uit naar de lente, er staan dan weer leuke dingen op stapel. Hiervoor kan je de Facebookpagina van de Mikkelhorst on de gaten houden.