Arriva Nederland voldoet aan basisnorm voor socialer ondernemen

GRONINGEN - Arriva Nederland heeft per 1 januari 2019 Trede 1 van de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) van TNO behaald. Yuri Starrenburg, bestuurder en mede-initiatiefnemer van PSO-Nederland, overhandigde Anne Hettinga, voorzitter van de raad van bestuur van Arriva Nederland, maandag het bijbehorende certificaat.

Met het behalen van Trede 1 laat Arriva zien te voldoen aan de kwalitatieve eisen met betrekking tot passend werk, integratie, functioneren, ontwikkeling en begeleiding.

Anne Hettinga: ,,We zijn trots dat we zoveel nieuwe collega’s hebben mogen verwelkomen. Van servicemedewerkers en chauffeurs tot stewards. De PSO-doelgroep verdient en krijgt een mooie kans binnen Arriva om zich thuis te voelen.”

Afstand tot de arbeidsmarkt

Arriva investeert sinds 2016 in het bieden van werkplekken aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Inmiddels heeft Arriva ruim 230 mensen een kans geboden.

Achterover leunen is er evenwel niet bij. Arriva streeft ernaar binnen twee jaar Trede 2 van de PSO te behalen.

Serviceteam Noordelijke Lijnen

Maandag is ook het Serviceteam Noordelijke Lijnen gepresenteerd. Dit team bestaat uit negen uit Eritrea afkomstige jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Zij volgden een entreeopleiding op ROC Friese Poort en maken binnen het serviceteam nu een start op de arbeidsmarkt. Als servicemedewerker bieden zij service aan reizigers, helpenzij  op de diverse treinstations en helpen zij met het opruimen in de treinen.