Donar Groninger sportploeg van het jaar 2018

GRONINGEN - Op het Groninger Sportgala 2018 in MartiniPlaza in Groningen zijn dinsdag de Groninger sportprijzen uitgereikt. Donar werd verkozen tot Groninger sportploeg van het jaar 2018, kickbokster Sarèl de Jong tot sporter van het jaar.

Basketballer Rienk Mast, de jeugdige powerforward van Donar en de Orange Lions, werd uitgeroepen tot sporttalent van het jaar.

Wereld- en Europees kampioen kickboksen Gedie Kauffman uit Groningen won de gemeentelijke sportstimuleringsprijs 2018. Zij is daarmee de eerste winnaar van het nieuwe bronze beeld, ontworpen door kunstenares Natasja Bennink.

Kids United, de Stadjer voetbalclub voor kinderen met een beperking, ging met de breedtesportpenning van de gemeente Groningen aan de haal.

De provinciale sportprijs 2018 is uitgereikt aan oud-kogelstoter en -discuswerper Rutger Smith

Sportprijscommissie

De sportprijscommissie van de provincie Groningen stelde de genomineerden voor het Groninger Sportgala 2018 vast. De verkiezing van sporter en sportploeg van het jaar was een publieke verkiezing.

De sportprijscommissie wees het sporttalent van het jaar als mede de winnaar van de provinciale sportprijs - een oeuvreprijs - aan.

De gemeente Groningen reikte de sportstimuleringsprijs en de breedtesportpenning uit. De kandidaten werden voorgedragen door de Adviescommissie voor de Sport.