Inschrijving GasTerra Ladiesrun Groningen geopend

GRONINGEN - Geheel volgens traditie is op Valentijnsdag (vandaag) de inschrijving voor de GasTerra Ladiesrun Groningen geopend. Dit hardloopevenement in de Groninger binnenstad vindt zondag 9 juni voor de twaalfde keer plaats.

De Ladiesrun Groningen is een loopevenement voor vrouwen, waarbij sporten én een gezellige dag uit centraal staan. De vrouwen lopen (naar keuze) 2,5 kilometer, 5 kilometer, 7,5 kilometer of 10 kilometer. Dit organisatie  rekent op de deelname van tweeduizend vrouwen.

Alle onderdelen starten en finishen op de Vismarkt. De parcoursen voeren door de binnenstad en het Noorderplantsoen.

De Vismarkt wordt voor dit loopevenement tot Pink Plaza omgebouwd. Met onder andere een dj, masseurs en verschillende standjes. 

Business Run

Speciaal voor bedrijven die met medewerksters of relaties willen lopen, staat de business run over 5 kilometer geprogrammeerd. Inschrijving is mogelijk vanaf twee personen. De eindtijden worden individueel geregistreerd.

Pink Ribbon

De Ladiesrun Groningen staat, zoals ieder jaar, in het teken van het goede doel: Pink Ribbon, het onderdeel van KWF Kankerbestrijding dat onderzoeken en projecten op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker financiert.

Ladiesrun Groningen geeft alle deelnemers de mogelijkheid om bij inschrijving een vrijwillige donatie te doen aan Pink Ribbon. Verder kunnen deelnemers op op het actieplatform van Pink Ribbon hun deelname laten sponsoren. 

De Ladiesrun Groningen was vorig jaar goed voor € 21.830 voor Pink Ribbon.

Inschrijven voor de GasTerra Ladiesrun Groningen kan op www.ladiesrungroningen.nl. Iedereen die zich op Valentijnsdag inschrijft, maakt kans op een runningshirt van de GasTerra Ladiesrun Groningen 2019.