Healthy Ageing Tour start op Borkum

GRONINGEN - De Healthy Ageing Tour start dit jaar op het Duitse Waddeneiland Borkum. De openingsrit van de internationale etappekoers voor vrouwen is woensdag 10 april.

Borkum keert daarmee na een jaar afwezigheid terug in het etappeschema van de Healthy Ageing Tour. Eerder herbergde Borkum de slotetappe van de internationale wielerwedstrijd. 

De Healthy Ageing Tour wordt met een rit van 102,5 kilometer afgetrapt. Het deelnemersveld rijdt zeven ronden van vijftien kilometer op het Waddeneiland. 

Voorjaarsvakantie Niedersachsen

,,Onze inwoners vinden het prachtig om het wielerspektakel op Borkum te hebben, zeker nu we de eerste etappe mogen ontvangen", zegt directeur Toerisme Christian Klamt van Borkum. ,,Omdat woensdag 10 april midden in de voorjaarsvakantie van Niedersachsen valt, zal het erg druk zijn, omdat het eiland dan helemaal vol zit. We gaan er een groot feest voor inwoners en toeristen van maken.”

,,Op verzoek van de ploegen verruilden we de slotdag voor de openingsrit. Hoewel Borkum een uitstekende verbinding met het Groningse vasteland heeft, verkort dit hun reisafstanden op weg naar huis op de afsluitende zondag", zegt organisator Thijs Rondhuis.

,,Borkum geeft de ronde een mooi internationaal tintje. De inwoners hebben onze ronde altijd met veel enthousiasme begroet en voor de vele verwachte toeristen willen wij graag voor wat extra ambiance zorgen.”

Start en huldiging

De Healthy Ageing Tour gaat woensdag 10 april op de Strandstrasse van start, om 13.10 uur. De dagwinnaar en de eerste draagsters van de leiderstruien worden om 16.00 uur gehuldigd.