Wensink Automotive neemt Dijkstra Auto Groep over

GRONINGEN - De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft toestemming gegeven voor de overname van Dijkstra Auto Groep door Wensink Automotive. De overname vindt met terugwerkende kracht per 1 januari 2019 plaats.

Nadat intentieverklaring was getekend, was de goedkeuring van de ACM noodzakelijk om verder te kunnen met de integratie van de bedrijven.

Laurens Stigter, CEO van Wensink: ,,Ik ben zeer verheugd met deze positieve uitspraak van de ACM. Dan betekent dat we nu van beide kanten volle bak aan de gang kunnen, om de integratie zo snel mogelijk en zo soepel mogelijk te kunnen laten verlopen.”

Historisch moment

Sip Dijkstra, de huidige eigenaar van Dijkstra Auto Groep, treedt als aandeelhouder van Wensink Beheer en als algemeen directeur van de divisie Citroën, DS en Kia toe tot de centrale directie. ,,Dit is voor mij historisch moment voor continuïteit en de toekomst van ons bedrijf", zegt hij. ,,Hiermee kunnen we ons verder ontwikkelen van dual-brand naar totaalaanbieder.”

Verder onder de naam Wensink

Dijkstra gaat vanaf 1 april verder onder de naam Wensink. Wensink Automotive, is opgericht in 1987, is met 5 vestigingen begonnen als officieel dealer van Mercedes-Benz. Na de samenvoeging met Dijkstra werken vanuit 48 vestigingen in Noord- en Oost-Nederland 1300 mensen bij de dealerholding.

Naast het officiële dealerschap voor de merken Mercedes-Benz, smart, Fuso, Ford, Citroën, DS en Kia heeft Wensink onder andere drie schadeherstelbedrijven, vier Truck & Trailer-bedrijven en een eigen leasemaatschappij.

Dijkstra

Dijkstra is sinds oprichting in 1949 altijd in handen gebleven van de familie Dijkstra. Het bedrijf heeft sinds 2006 een stevige groei doorgemaakt van drie naar dertien vestigingen in Flevoland, Friesland, Groningen en Drenthe. Dijkstra is dealer van Citroën, DS en Kia.