Groningse ondernemers met topgolf naar Zuid Afrika

HAREN - Evenementenbureau Pro Golf Events van de Groningse ondernemers Martin van der Schans (44) en Henk van Dijken (34) is door het Duitse Global Junior Golf gevraagd om in Kaapstad van 4 tot en met 7 maart een internationaal golftoernooi voor topjeugd te organiseren en hosten.

Het toernooi maakt onderdeel uit van de internationale tour kalender van Global Junior Golf, waarmee talentvolle golfers tot en met 21 jaar wereldranking (WAGR) punten kunnen verdienen. Pro Golf Events is al ruim een half jaar druk bezig met de voorbereidingen voor het South African Juniors International, zoals het toernooi in Zuid-Afrika heet, en op donderdag 28 februari vliegen beide mannen richting Kaapstad.

Pro Golf Events

‘Met Pro Golf Events organiseren we onder andere al vijf jaar lang de Noordelijke Golf Tour, bekend onder alle golfers in (Noord) Nederland en in 2016 zijn we voor het eerst in aanraking gekomen met onze huidige Duitse partner’ vertelt van der Schans. ‘We boden aan om een toernooi in Nederland te organiseren die onderdeel van hun tour zou zijn. Er was direct een goede klik en daarmee een basis voor de toekomst’.

Met de organisatie van de internationale jeugd golftoernooi de ‘Tulip Golf Challenge’ op de Drentsche Golf & Country Club in Assen laat Pro Golf Events aan de Duitsers zien wat ze in huis hebben. Na een zeer geslaagde eerste editie volgt in 2017 uitbreiding naar België.

‘Naar aanleiding van het toernooi in Assen namen we het initiatief voor de organisatie van een toernooi in België’ aldus van Dijken. ‘Omdat ook dat toernooi erg positief werd ontvangen door zowel de deelnemers als Global Junior Golf mochten we begin 2018 een prestigieus toernooi in Portugal hosten. Dat we dan nu de mogelijkheid krijgen om uit te breiden naar Zuid-Afrika is een goed signaal en een kans die we met beide handen grijpen’ vervolgd hij. ‘We hebben in Kaapstad afspraken gepland met verschillende golfbanen zodat we er volgend jaar twee toernooien direct na elkaar kunnen organiseren, mocht dit jaar alles goed verlopen en een succes worden.’

Meer informatie over het South African Juniors International en Pro Golf Events is te vinden op hun website www.progolfevents.nl.