De juiste riem kiezen

De riem bestaat al lang en zorgt dat de broek of rok niet afzakt. Een riem of ceintuur is (vaak) een leren of kunststoffen band met gesp en je draagt het om de middel. Riemen zijn stijlvol en in de mode.

Riemen kun je combineren met verschillende kledij. Onbewust stemmen veel mensen de riem af op de schoenen, maar je kunt de riem best combineren met andere kleding. Benieuwd naar hoe je je riem het beste kunt combineren met de rest van je kleding? Lees dan verder.

Waarom match je een riem met schoenen?

Het antwoord is simpel. Stel je doet elke dag een pak aan naar werk en je hebt drie verschillende pakken (blauw, grijs en zwart). Daarnaast draag je zakelijke heren overhemden. Dit zijn witte en blauwe overhemden. Vervolgens heb je de schoenen. Dit kunnen zwarte, bruine of cognackleurige schoenen zijn. Er valt niet veel te combineren aan je zakelijke uitstraling. Het enige waarmee je het af kunt maken, is de riem. Het ligt voor de hand om de kleur riem te combineren met de kleur schoenen. Dit ziet er stijlvol uit. Probeer de volgende combinatie te voorkomen: een zwarte riem met cognackleurige schoenen. Dit ziet er niet stijlvol uit.

Matchen met meerdere kleuren

Naast zwarte, bruine en cognackleurige schoenen kun je er voor kiezen om schoenen te nemen met een fel kleurtje, bijvoorbeeld rode schoenen. Zoals hierboven beschreven, kun je rode schoenen het beste combineren met een rode riem. Echter, wat doe je als je geen rode riem in de kast hebt liggen? Dan is het aan te raden om te kiezen voor een riem met een basiskleur. Combineer de rode schoenen met een zwarte, bruine of cognackleurige riem. Dit ziet er goed uit.

Wanneer draag je een suède riem of leren riem?

De meningen hierover zijn verdeeld. Het hangt af van de gelegenheid. Werk je in een hiërarchisch bedrijf of non-hiërarchisch bedrijf? Over het algemeen geldt de volgende regel: hoe netter de outfit, hoe meer de riem moet matchen bij de schoenen. Werk je in een hiërarchisch bedrijf en draag je suède schoenen, dan is het verstandig het te combineren met een suède riem. Draag je leren schoenen? Draag dan een leren riem. Werk je bij een non-hiërarchisch bedrijf, dan heerst er vaak een informele sfeer. Het is dan minder belangrijk om de juiste combinatie aan te houden. Je kunt beide met elkaar combineren. Of combineer het met een paar mooie sneakers.

Riemen van kwaliteit

Het is van belang dat je een riem koopt van goede kwaliteit. Je wilt dat de riem lang mee gaat. Daarnaast is het belangrijk dat het leer niet gaat scheuren. Bij de goedkopere riemen gebeurt dit sneller dan bij duurdere riemen. Het is verstandig om voor een duurdere riem te kiezen, denk aan een riem tussen de 25 en 50 euro. Kies bijvoorbeeld voor een riem van het merk Profuomo of Michaelis. De riemen van de twee genoemde merken zijn kwaliteitsriemen, gaan lang mee en scheuren niet.