Mayke Smit en Alice Altink presenteren moeder-dochterboek in Boekenweek in Haren

Haren - Vlak voor de Boekenweek, met het thema 'De moeder, de vrouw', verschijnt op 15 maart het boek 'Van je moeder moet je het hebben, van je dochter kun je het krijgen'. Het boek is geschreven door dochter Mayke Smit uit Den Haag en moeder Alice Altink uit Haren.

De volwassen dochter vraagt zich af welk effect de intieme band met haar moeder heeft gehad op haar leven, seksualiteit en relaties. Dat is de aanleiding voor een spannende zoektocht op Ibiza die zij met haar moeder aangaat. Moeder en dochter begeven zich daartoe in soms schrijnend schurende, maar openhartige en intieme gesprekken in een week samen op het eiland van de liefde.

Dit boek durft af te rekenen met het beeld dat een moeder onaantastbaar en heilig zou moeten zijn en daarom gespaard moet worden. De vraag dringt zich op hoe het kan dat een band die zo hecht is ook zo breekbaar kan zijn. Voor iedere dochter die meer gelijkwaardigheid wil bereiken met haar moeder. Voor iedere moeder die graag de relatie met haar dochter wil verrijken of verbeteren.

De dames presenteren hun boek op 22 maart, tijdens de Boekenweek, om 19:00 uur in Boekhandel Bruna in Haren. De dames vullen het programma in met een voordracht en zang, soms aangevuld met een vraaggesprekje of een quiz met het publiek. In het onderstaande filmpje kunt u de boektrailer bekijken en gelijk luisteren of moeder en dochter wel kunnen zingen.

e width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/7JHx7mfIqg8" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen>