Bal zoekt Vrouw #InternationaleVrouwendag

GRONINGEN De basketbalclubs in Noord-Nederland grepen Internationale Vrouwendag aan voor de kick-off van de campagne 'Bal zoekt Vrouw'.

Ze zijn op zoek naar meiden en vrouwen van 6 tot 60 jaar, om kennis te maken met de leukste teamsport die er is: basketbal. Of juist om weer te beginnen na lange tijd, of misschien wel een club mee te besturen.

Excercitia, HSVB, BVG, De Groene Uilen–Moestasj, Assist en Celeritas-Donar namen enige tijd geleden het initiatief om samen te werken aan de promotie en ontwikkeling van vrouwenbasketbal in het Noorden; recentelijk is de groep uitgebreid met Aquila, Dyna'75, en Stichting Vrouwen Topbasketbal Noord (Martini Sparks).

Margo Koning van HSVB: ,,We werken voor het eerst club-overstijgend samen bij het werven van nieuwe leden en de ontwikkeling van de individuele speelster, trainer en clubbestuurder. Elkaar helpen en daarmee samen het vrouwenbasketbal in het Noorden echt een boost te geven.”

De eerste gezamenlijke actie is een 'Bal zoekt Vrouw' kennismakingsochtend op zaterdag 11 mei in sporthal Vinkhuizen in Groningen. De clubs werken aan een afwisselend en sportief programma, met onder andere spelregeluitleg, een clinic door de speelsters van het eredivisieteam Keijser Capital Martini Sparks, een workshop over voeding, een 'potje' ballen, en nog veel meer.

De kennnismakingsochtend is gratis, en aanmelden kan via www.balzoektvrouw.org.