Muziekliefhebbers genieten van Dorpskerkconcert van Trio Amoureux

HAREN - Zondag 10 maart werd de wat druilerige dag op prettige wijze opgefleurd door een concert in de Dorpskerk door het Trio Amoureux, bestaande uit Romana Porumb, viool, Tomas Kloosterman, piano en Hanneke Tichelaar, alt-mezzo.

Ondanks de stortbuien voor aanvang van het concert, was de kerk goed gevuld met muziekliefhebbers die niet werden teleurgesteld. Er werd gemusiceerd in wisselende bezetting, te beginnen met twee sfeervolle Intermezzi van Brahms door piano solo, een mooi gezongen Mainacht door het voltallig trio en een deel uit de bekende FAE sonate van Brahms, dat met veel bravoure werd gespeeld op piano en viool. Een Berceuse van Diepenbrock met Franse tekst en het impressionistische Violons dans le Soir van Saint-Saëns besloten het programma voor de pauze.

Daarna volgden het bekende Erbarme Dich uit de Matteus Passion en An die Musik van Schubert, beide prachtig vertolkt door Hanneke, wiens stem opviel door het warme timbre in de lagere regionen, wat helemaal tot zijn recht kwam in het onroerende Morgen van Richard Strauss. De middag vloog om met stukken van minder bekende componisten als Beach en Burleigh (een wat burleske stuk voor piano en viool) en werd besloten met A Chloris van Hahn.

Het enthousiaste applaus werd beloond met een toegift van het Ave Maria van Caccini, wat hier en daar wat waterlanders tevoorschijn bracht. Tegenwoordig wordt een bezoek aan de concerten gevierd met een gratis hapje en sapje in de pauze, wat de genoeglijke sfeer zeker nog versterkt.