Harense stadsdichter draagt voor

Haren - Stadsdichter Renée Luth uit Haren en oud-docent Nederlands Friso Bavinck verzorgen dinsdag 26 maart een thema-avond rond 'Moeders en andere powervrouwen' in de Harense bibliotheek. De avond vindt plaats tijdens de landelijke Boekenweek met het thema 'De moeder de vrouw'.

De organisatie van de Boekenweek koos het thema met de bedoeling ‘de moeder de vrouw’ uit het gelijknamige gedicht van Martinus Nijhoff als een ‘sterke vrouw aan het roer’ neer te zetten. Verrassend genoeg bleken er veel mensen te zijn die het thema juist interpreteerden als de bevestiging van een conservatief idee over de rol van de vrouw. Renée Luth zal er echter geen twijfel over laten bestaan; deze powervrouw draagt bovendien eigen gedichten voor.

Friso Bavinck presenteert de avond waarin de poëzie centraal staat: Er zijn veel gedichten geschreven over moeders, hun (veranderende) rol in de samenleving en hun relaties ten opzichte van mannen en kinderen. Het thema nodigt ook uit tot verbreding: los van het moederschap staat de vrouw haar ‘mannetje’ als powervrouw.

De avond begint dinsdag 26 maart om 19:30 (zaal open om 19:00). Entree is 6 euro en reserveren via email is noodzakelijk.