Menno Visser (D66 Haren) kandidaat waterschapsverkiezingen

HAREN - Bij de komende waterschapsverkiezingen op 20 maart is Harener Menno Visser kandidaat voor Water Natuurlijk. Visser is acht jaar fractievoorzitter geweest in de gemeente Haren voor D66.

Hij is momenteel werkzaam bij de gemeente Oldambt (Winschoten) als beleidsadviseur vastgoed en duurzaamheid en is secretaris van coöperatie Duurzaam Haren. Hij staat op plaats 5 van lijst 1 in het waterschap Hunze en Aa's. Op de website van Water Natuurlijk schrijft hij: "Voor Zuiveringschap West-Overijssel en het Meerschap Paterswolde was ik algemeen bestuurslid. Die ervaringen en mijn betrokkenheid bij natuur en milieu wil ik inzetten bij Water Natuurlijk. Belangrijke aandachtspunten zijn voor mij: eerlijke kostentoedeling, voldoende en gezond water, natuurvriendelijke oevers, schoon water voor plant en dier, veiligheid en duurzame energie. "

Water Natuurlijk

Water Natuurlijk is een landelijke waterschapspartij die zich inzet voor natuur, landschap en recreatie. In Waterschap Hunze en Aa’s wordt Water Natuurlijk vertegenwoordigd door vier bestuurders in het algemeen bestuur. Daarmee is Water Natuurlijk de grootste partij in het waterschapsbestuur van Hunze en Aa’s.

Wat betekent duurzaamheid voor u? Visser: „Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van mijn leven en dat wil ik in allerlei maatregelen en gedrag tot uiting laten komen en laten zien aan anderen. En ik wil ook laten zien dat het in beginsel niet meer kost (het meeste verdien je terug). Het komt ook tot uiting in mijn nevenactiviteiten, secretaris Duurzaam Haren en kandidaat Water Natuurlijk bij de waterschapsverkiezingen.”

Visser is in de afgelopen periode bezig geweest met het uitbreiden van zijn groene dak op zijn garage. Visser: „De voordelen van een groen dak zijn: langer vasthouden van water, bevorderen van de biodiversiteit, binding van CO2, het ziet er mooi uit, het isoleert, minder hoge temperaturen (hittestress) en het dak gaat langer mee. In mijn geval is er nog een extra voordeel. De zonnepanelen worden minder warm en hebben dan een hoger rendement.”

Op zijn Linkedin heeft Visser een interessant filmpje geplaatst waarin je in het begin een groen dak ziet dat er al enkele jaren ligt. Daarna zie je het deel in aanleg. Je ziet dan ook zijn zonnepanelen (wekken elektriciteit op), zijn heat pipes van de zonneboiler (warm water) en de pijp van zijn pellet cv ketel (gasloos huis).”

Meer informatie

Meer informatie over de verkiezingen en het waterschap is te vinden via www.hunzeenaas.nl/about/bestuur/Paginas/Verkiezingen.aspx. Om een keuze te kunnen maken tussen de partijen kan iedereen gebruik maken van stemhulp www.waterschappen.mijnstem.nl.

Kirsten van der Weide