Geboren en getogen Onnenaar schrijft boek over ondernemingsraden

Onnen - Onnenaar JOhan Berends (54) heeft onlangs een boek uitgebracht: 'Zet je tanden in de WOR'. Geen kookboek, maar een boek over de Wet op de Ondernemingsraden, iets waar Berends beduidend meer vanaf weet.

Berends is ruim 20 jaar werkzaam geweest in de financiële dienstverlening, tot hij in 2012 op zoek moest naar een nieuwe baan door de bankencrisis. Die baan vond hij in de begeleiding van ondernemingsraden. Berends startte zijn eigen trainingsbureau 'Metamorfase'. 

Zijn visie op de ondernemingsraad is dat deze – na een professionele duw in de vorm van scholing – zelfstandig goed werk kan leveren. Inmiddels is hij een zeer ervaren OR-coach die kiest voor een pragmatische insteek om ondernemingsraden te professionaliseren. 

Toepassing van de wet in een leesbaar boek

Ondernemingsraden hebben vaak moeite om de wet goed toe te passen in hun praktijksituatie. Daarover stellen zij vaak vragen aan Berends. Een selectie van die vragen en de antwoorden zijn opgenomen in zijn onlangs uitgekomen boek. 

Belangstelling

Wil je weten hoe je een ondernemingsraad opstart? Wil je weten hoe jouw ondernemingsraad waarde kan toevoegen aan de besluitvorming in de organisatie? Wil je weten op welke scholing een ondernemingsraad recht heeft? Wil je weten wat een ondernemingsraad kost? Wil je weten of een echtpaar in de ondernemingsraad mag plaats nemen? Dit alles is de vinden in het boek 'Zet je tanden in de WOR'. Van de eerste druk van 1000 boeken, zijn al 700 boeken verkocht. Een proefhoofdstuk is te lezen op de website.