Nationaal Park Drentsche Aa organiseert excursie in samenwerking met Waterbedrijf Groningen op Wereldwaterdag

Eelde - Op Wereldwaterdag, vrijdag 22 maart, houdt Nationaal Park Drentsche Aa in samenwerking met Waterbedrijf Groningen een excursie in het teken van drinkwater en natuur.

Veel mensen zijn zich er niet van bewust dat ons dagelijkse drinkwater 'gewoon' uit de natuur komt. Wat de Drentsche Aa onderscheidt van veel andere beken in Nederland is dat het beekwater daadwerkelijk schoon genoeg is om een bron voor drinkwater te zijn.

Naast een bron voor drinkwater, is de Drentsche Aa ook belangrijk voor de omliggende natuur met alle planten en dieren die hierin voorkomen. Het Drentsche Aa-gebied is niet voor niets uitgeroepen tot Nationaal Park. Schoon en bijzonder water is hiervoor de basis.

Door mee te lopen met de excursie ervaar je hoe hecht deze relatie tussen water(winning) en natuur(beheer) is. Ook ontdek je de prachtige natuur rond de beek en zie je waar het drinkwater van de stad Groningen – van bron tot tap – vandaan komt. Water uit de kraan, dat is niet overal even vanzelfsprekend.

Deelname

De wandeling begint vrijdag 22 maart om 14:00. Het gaat om een afstand van ongeveer vier kilometer die afgelegd wordt in twee uren. De startplaats is de parkeerplaats bij museum Vosbergen in Eelde.

Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Waterdichte schoenen en een verrekijker worden aanbevolen. Honden worden niet toegelaten tijdens deze wandeling.