Prijswinnaars fotoactie 'Fiets de winter door' bekend

Regio - De fotoactie 'Fiets de winter door', georganiseerd door Groningen Bereikbaar, kent vier winnaars. De mooiste winterfietsfoto's zijn gemaakt door: Edwin Verlind uit Eelderwolde, Franske Hoekema uit Haren, Idhuna Tardjopawiro uit Loppersum en Martje Mulder uit Groningen.

Van 9 januari tot en met 24 februari riep Groningen Bereikbaar mensen op die van, naar of via de stad Groningen fietsten om tijdens hun fietstocht van of naar het werk af te stappen, een foto te maken en deze in te sturen of te delen via social media.

114 deelnemers stuurden bijna 150 foto's in. Prachtige foto's van wat mensen onderweg tegenkwamen: van paddenstoelen en sneeuwpoppen tot de mooiste landschappen met zonsopgang of -ondergang. Ook foto's van fietsende mensen en selfies van bikkels die weer en wind trotseerden kwamen vaak voorbij.

Jury en prijsuitreiking

De jury, bestaande uit Wim Borghols (voorzitter Fietsersbond Groningen), Bob de Vries (fotograaf) en Wilko Huyink (directeur Groningen Bereikbaar), koos met behulp van wethouder Philip Broeksma de vier winnaars. Zij zochten daarbij naar de ultieme winterfoto, die stimuleert om te gaan fietsen. Gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk reikte op donderdag 14 maart de prijzen uit in het Fietscafé van de Fietsersbond Groningen.