Crystal Fighters, SYML, Tabitha en Bokoesam naar Bevrijdingsfestival Groningen

Groningen - Het jaarlijkse festival in het Stadspark waar de vrijheid wordt gevierd, heeft zojuist nieuwe namen bekend gemaakt. Groningen verwelkomt Crystal Fighters, SYML, Alma, GUTS, The Mauskovic Dance Band, Tabitha, Bokoesam, Rooks en Oes.

Main Stage

Crystal Fighters, bekend van de enorme hit ‘Plage’, is niet meer weg te denken van de festivalweides. Deze indie-helden weten hoe ze het publiek moeten entertainen en dat is precies wat ze op 5 mei gaan doen in Groningen.

Ook SYML (Brian Fennell, oprichter van de band Barcelona) is bevestigd voor het festival. Met het nummer ‘Where’s My Love’ heeft hij één van de grootste hits van de afgelopen jaren op zak. Op 3 mei komt zijn debuutalbum uit, die ook zeker te horen zal zijn in het Stadspark.

De Finse zangeres Alma is allesbehalve een typische popprinses. Haar muziek is een echte mengelmoes van verschillende stijlen, zo zegt ze zelf. Met bekende nummers als ‘Chasing Heights’ en ‘Dye My Hair’ wordt er reikhalzend uitgekeken naar haar debuutalbum die in april uitkomt. 

Sena Performers Stage

Tabitha bracht in 2018 haar EP ‘Gevonden in Verdwalen’ uit en werkte samen met o.a. Ronnie Flex en Josylvio. Daarnaast heeft de zangeres de stichting ‘Mooi zoals je bent’ opgericht. De stichting motiveert en stimuleert jongeren door evenementen en trainingen aan te bieden waarbij ze even ontsnappen aan de dagelijkse druk. 

Bokoesam was onderdeel van het hiphopcollectief New Wave dat in 2016 de Popprijs won. In 2017 gaf hij een stijf uitverkochte show in Paradiso Noord. Zijn nieuwste album ‘Nachtvlinder’ is opgenomen tijdens een muzikale reis die hij maakte naar Berlijn. Door de jaren heen heeft de rapper een eigen plekje veroverd in de Nederlandse hiphopscene.

Rooks maakt kenmerkende tracks, geïnspireerd door Amerikaanse trap en R&B. De rapper werd eerder opgepikt door hiphipplatform 101Barz. Samen met zijn producer Emage zorgt hij voor sterke nummers wat resulteert in een energieke show.

Zangeres Oes had het niet altijd makkelijk. Toch heeft ze haar droom om te zingen en dansen nooit opgegeven. “Ik wil doen waar ik energie van krijg, wat me blij maakt en waar ik van hou. En er is niemand die me tegenhoudt. I came to stay!” Verwacht heerlijke tropical, urban popsongs uit de speakers tijdens haar show.

Weide Wereld  

De tropische afro-beats van het Franse GUTS zijn niet te missen in de line-up van Weide Wereld. GUTS neemt een nieuwe band mee: The Akaras de Scovill. Een veelbelovend optreden waarbij het publiek niet stil zal kunnen staan.

Nicola Mauskovic ging met zijn broers de studio in om met muziek te experimenteren. Na een paar maanden was daar The Mauskovic Dance Band. Samen met Colombiaanse percussionist Pablo gaat de band op tour met hun hypnotische en simplistische klanken en daarbij slaan ze Bevrijdingsfestival Groningen niet over!

Meer programma

Bevrijdingsfestival Groningen presenteert op 5 mei ruim 50 acts, verspreid over 6 podia. Het festival staat bekend om haar kwalitatieve line-up, bestaande uit een sterke combinatie van gevestigde en veelbelovende acts uit binnen- en buitenland. Ook zijn er allerlei activiteiten in het Stadspark rond het thema ‘In vrijheid kiezen’.