Groningen maakt zich klaar voor Kingsland Festival

GRONINGEN

Kingsland Festival bestaat vijf jaar. Reden voor het eendaagse dancefestival donderdag 27 april groots uit te pakken. Grote namen als Afrojack, W&W en Yellow Claw vieren dit jaar Koningsdag in het Stadspark in Groningen.

Kingsland Groningen telt drie stages. Bezoekers kunnen er terecht voor  EDM, eclectic of Deephouse. De Groninger line-up bestaat uit:
  • Mainstage: Afrojack – Dash Berlin - Don Diablo – Julian Jordan – Nervo – Nicky Romero – Sunnery James & Ryan Marciano – W&W – Yellow Claw – Mesto – Navarra Kingsstage Deep: Chocolate Puma – Curbi – Ferreck Dawn – Jonas Blue – Lucas & Steve – Moksi – Sam Feldt – Tchami – Trobi – Watermät;
  • TIKTAK: Childsplay – CHO (LIVE) – Dyna – The Flexican & Sef - FS Green & MC Fit – GirlsLoveDJs;
  • GLOWINTHEDARK: Johnny 500 – Kris Kross Amsterdam – Ronnie Flex (LIVE) – Sam Blans – The Partysquad.

44.000 vierkante meter dansvloer

Voor Kingsland Groningen wordt gebruik gemaakt van circa 250 speakers, honderd vierkante meter led-schermen, tachtig ton podium-staal en 44.000 vierkante meter dansvloer. Daarnaast staat 260 kilo confetti en 65 kilo vuurwerk klaar. Het opbouwen begint donderdag 20 april.

Kingsland Festival

Kingsland Festival is het grootste eendaagse dancefestival van Nederland tijdens Koningsdag. Het festival is dit jaar voor het eerst op vijf locaties, te weten: Amsterdam (RAI), Den Bosch (Brabanthallen), Groningen (Stadspark), Maastricht (MECC) en Twente (Oldenzaal – Het Hulsbeek). Kingsland Festival is een initiatief van 4PM Entertainment en E&A Events.

Auteur

Marc Jansen