Kom in de kas

Delfzijl

De kassen verkennen kan dit jaar in de regio Groningen op 7 en 8 april bij drie bedrijven. In de kassen worden kleurrijke producten gekweekt. Bloemen en planten in prachtige tinten die ook in steeds meer kleuren beschikbaar zijn.

Bij Reinhart Orchideeën in Haren vindt men zeer zeldzame en een groot assortiment orchideeën,en geeft men uitleg over winterharde orchideeën voor in de tuin. Leden van de afdeling het Noorden van de Nederlandse Ikebana Vereniging laten de Japanse kunst van het bloemschikken zien. Studenten van Bloem, groen en styling van TerraNext tonen zowel moderne als historisch geïnspireerde arrangementen vanuit het Westers bloemwerk.

Bij Doff Kwekerijen aan Oude Dijk 63 in Uithuizen geven ze water met spuitbomen, tevens krijgen bezoekers daar uitleg over de spruitenteelt in de kas en op het land.

Kwekerij De Klimroos is onderdeel van Zorgpost Hoogezand-Sappemeer. De Kwekerij heeft een warme kas, een koude kas, twee tunnelkassen (voor snijbloemen) en een grote pluktuin. De cliënten die op de kwekerij werken geven graag een rondleiding.

Behalve rondleidingen op de bedrijven en ontdekken hoe alles groeit en bloeit, worden er ook andere interessante activiteiten georganiseerd. Kinderen kunnen zich uitleven op de springkussens, springen op een trampoline, vissen voeren en workshop mozaïeken doen. Niet alleen de activiteiten, maar ook de uitleg over de producten en hun groeiwijze zijn voor de kinderen zeker aantrekkelijk. Kinderen kunnen meedoen aan een interactieve speurtocht waarmee de beleving in de kas wordt vergroot. Meedoen aan deze speurtocht kan door thuis alvast de KomInDeKas app te downloaden (geschikt voor Android en Apple). Kom in de Kas is een uitje voor het hele gezin, lekker in de buurt en helemaal gratis. Kijk op www.komindekasgroningen.nl waar wat te doen is.


Auteur

Redacteur