Lezing over Saoedi-Arabië bij Studium Generale Groningen

Groningen

'Olierijk in de internationale spotlights'. Dit is de titel van de lezing die Paul Aarts woensdag 20 januari geeft in het Academiegebouw in Groningen.

De lezing gaat over Saoedi-Arabië dat staat in de schijnwerpers staat door zijn steun aan IS, zijn agressieve militaire campagne tegen Jemen en het slechte mensenrechtenbeleid in het land, waarvan de recente executies van 47 gevangenen een voorbeeld is. Onderzoeker Internationale Betrekkingen Paul Aarts spreekt over hoe met de oliestaat om te gaan.

Paul Aarts

Paul Aarts was senior docent Internationale Betrekkingen aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn onderzoek richt zich op de politiek van de Arabische wereld, met een specifieke focus op de Golflanden. Een van zijn recente publicaties is 'Saudi Arabia. A Kingdom in Peril' met Carolien Roelants, Hurst 2015. De lezing, die is georganiseerd door Studium Generale Groningen, begint om 20.00 uur. De voertaal is Engels.

Auteur

Marc Jansen