Gitaarconcert Martin van Hees in Museum Vosbergen in Eelde

Eelde

Klassiek gitarist Martin van Hees uit Haren geeft zaterdag 6 februari een soloconcert in Museum Vosbergen in Eelde.

Op het programma staan werken van onder anderen Johann Sebastian Bach, Frank Martin, Jacques Brel/ Roland Dyens, Heitor Villa Lobos en Astor Piazzolla. Bovendien presenteert Van Hees zijn nieuwe album 'Cadence'.

Martin van Hees

Martin van Hees (1990) is, volgens zijn leraar Zoran Dukic, een musicus met 'outstanding musical expression'. Hij slaagde in juni 2014 cum laude voor zijn masterstudie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, met een onderscheiding voor zijn bijdrage aan hedendaagse muziek. Tijdens zijn studie had hij de eer met de uitvoering van het 'Concerto de Aranjuez' van J. Rodrigo te soleren bij het Atheneum Kamer Orkest. Van Hees maakt actief deel uit van verscheidene projecten waaronder hedendaagse muziek, kamermuziek en samenwerking met dans.

Toer door India

De Harener toerde van oktober tot december 2014  met The Classical Guitar Project door India. Doel: het promoten van de klassieke gitaar door middel van concerten, workshops en masterclasses. Van Hees gaf optredens in India, Thailand, Italië, België, Zwitserland, Griekenland en Nederland. In 2015 werkte de gitarist samenwerken met hedendaagse componisten waaronder Louis Andriessen.

Cadence

Vervolgens nam hij in 2015 zijn debuutalbum ‘Cadence’ op in Engelbert, Groningen. Op dit album staat muziek uit West-Europa en Zuid-Amerika centraal. Martin van Hees speelt op een gitaar van luthier Kolya Panhuyzen.

Reserveren

Het concert begint om 20.15 uur. Entree: € 15. Reserveren (wordt aangeraden): 050-3081291 of info@museumvosbergen.nl.

Auteur

Marc Jansen